(Redacció / ACN) Després de l’èxit de públic que van aconseguir amb l’exposició immersiva sobre Monet i el viatge fotogràfic a la Barcelona del passat, la sala d’arts digitals del Poblenou, l’IDEAL, torna ara amb una proposta també molt espectacular. Es tracta d’una exposició sobre el pintor austríac Gustav Klimt, que ha quedat oberta al públic aquest dijous. Són 1.000 metres quadrats de pantalla, obres interactives i un viatge a l’interior dels quadres del pintor austríac que, gràcies a la realitat virtual, conformen un espectacle audiovisual de primer ordre.

La immersió que proposa l’equipament es fixa en el naixement mateix del Modernisme i la renovació artística amb la integració de diferents disciplines. La dona també és protagonista de la proposta, tant per les seves aparicions en l’obra de l’austríac com des del punt de vista del seu context històric, en el qual activistes d’àmbits molt diversos van començar a reivindicar un rol nou per a la dona a la societat.

La dona, molt present a l’obra de Klimt, també és protagonista de l’espectacle immersiu

1.000 metres quadrats de pantalla

Novament, el gran reclam de la proposta són les projeccions immersives de gran format amb més de 1000 metres quadrats de pantalla, que reprodueixen l’univers creatiu i també l’entorn i el context de Klimt a la Viena del tombant de segle XIX. Hi ha, també, una nova proposta d’experiència amb ulleres de realitat virtual, un espai expositiu i eines interactives. Per exemple, l’estudi barceloní Broomx ha creat una instal·lació que permet als visitants interactuar amb les creacions de Klimt en una pantalla gegant de 180º.

Actuacions musicals complementen l’experiència

A més, coincidint amb la mostra de Klimt, s’ha programat una proposta escènica amb músics i altres creadors que actuaran un vespre a la setmana. Al maig hi participarà Alexandrae, el duet format per Elena Tarrats i Marc Vilajuana; al juny, Marta Cascales i Grauwi i, al juliol, Delafé. Totes les actuacions tindran lloc en un espai dissenyat per Raffel Plana i inspirat en el Kabarett Fledermaus (Cabaret del Ratpenat), un local inaugurat a Viena el 1907 en què cabien tot tipus d’expressions artístiques i amb què Klimt i altres artistes de la Secessió hi van col·laborar.

La reconversió de l’antic Cinema Ideal

El temps ha demostrat que la reconversió de l’antic Cinema Ideal del Poblenou en un centre d’art digital ha estat un èxit. Va ser l’any 2019 quan es va presentar un projecte, amb capital 100 % privat, que pretenia ser un referent per a la creació artística amb les noves eines tecnològiques. Des que es va inaugurar a l’octubre del mateix any, totes les propostes que ha acollit han captat l’atenció del públic barceloní.