El Gran Teatre del Liceu ha tingut uns ingressos de 38,9 milions d’euros, xifra que suposa 5,5 milions d’euros per sota de la previsió.

Segons ha explicat Salvador Alemany, president de la Fundació del Gran Teatre del Liceu, el pressupost inicial estimava un aforament del 50 % fins al novembre i, després, un increment progressiu fins a arribar al juny amb l’ocupació plena de la sala.

Però a causa de les restriccions d’aforament, el teatre ha tancat la temporada amb la meitat de l’ocupació que tenia en un any habitual. Fins a 124.000 espectadors han passat pel Gran Teatre del Liceu, fet que suposa un 91 % de les entrades posades a la venda.

Malgrat tot, el Liceu celebra haver pogut mantenir les portes obertes en una temporada “excepcional” marcada per la pandèmia, que ha comptat amb artistes internacionals com la soprano Sondra Radvanovsky, el músic i director Gustavo Dudamel o Nadine Sierra, entre altres. El teatre assegura que ha pogut mantenir gairebé un 80 % de les funcions que tenia programades.

La pèrdua d’ingressos no permetrà cobrir el deute històric corresponent al període afectat per la pandèmia i, per aquest motiu, el patronat va acordar sol·licitar un crèdit ICO Covid-19 per valor de 4,5 milions d’euros, que es cancel·larà en les tres pròximes temporades.

La temporada 2021-22 s’iniciarà el 22 de setembre amb l’òpera ‘Ariadne auf Naxos’, de Richard Strauss. El Liceu avança que ja ha fet més de 2.300 abonaments nous per al pròxim any, en què celebrarà els 175 anys d’història. En el marc de l’efemèride el teatre també llançarà una plataforma audiovisual en què emetrà en directe alguns dels títols amb l’objectiu de fer més accessibles l’òpera i tota la programació.