Leticia Dolera saluda durant el pregó de La Mercè 2018

L’actriu i directora Leticia Dolera ha volgut respondre a les crítiques que va rebre quan va trascendir que havia deixat Aina Clotet fora del rodatge de la sèrie ‘Déjate llevar’. Clotet va explicar en un comunicat que el motiu va ser que estava embarassada. Dolera diu que ha trigat dues setmanes a respondre perquè “han estat uns dies molt durs per a ella i la seva familia”.

La directora de la sèrie ‘Déjate llevar’ assegura que tot i que durant dues setmanes van valorar l’opció que Clotet pogués fer el paper protagonista de la sèrie, finalment es va descartar.


La decisió va venir motivada també perquè en paral·lel el productor els va comunicar “el problema que estava tenint amb l’assegurança i la manca de cobertura que això suposava quan es treballava amb actrius embarassades”. Dolera afegeix que lamenta “la manca d’entesa durant tot el procés i el no haver sabut acompanyar millor l’Aina com necessitava”.

Dolera detalla en vuit punts les raons per les quals es va acordar que l’Aina no podia fer el paper protagonista. Un dels arguments és que l’estil narratiu de la producció és “càmera en ma i buscant el realisme” i que això “impedia buscar una doble de cos”.

Decisions feministes

En un altre punt del comunicat l’actriu i directora reitera que s’han pres “moltes decisions feministes en la sèrie” i cita com a exemples que en la producció hi han treballat cinc dones embarassades i dues d’elles són actrius que apareixen a la sèrie embarassades de cinc i vuit mesos.

Suport de l’equip de rodatge

L’equip del rodatge ha emès un altre comunicat de suport a Dolera on expressen que s’han sentit “implicades i considerades en el projecte” i respecten les decisions preses “en pro de la producció la història i el conjunt de les treballadores”. Signen el comunicat els diferents equips que han participat en la sèrie.