Més de 300 cantaires de nou corals europees han disputat aquest diumenge la final de  Let the Peoples Sing, el concurs internacional de cors amateurs de la Unió Europea de Radiodifusió (UER). Es tracta d’una final que per primera vegada a la història se celebra en una ciutat de l’estat espanyol. En aquest cas, el concert ha tingut lloc al Palau de la Música.

El guanyador dels guanyadors ha estat el cor danès BarbAros, dedicat a interpretar cançons de “barbe shop”. S’ha endut el premi absolut del certamen, el Silver Rose Bowl.

Però entre els participants enguany hi havia el Cor de Noies de l’Orfeó Català, candidatura presentada per Catalunya Música per competir en la categoria de cors infantils i joves, una de les tres formacions seleccionades per passar a la final, per optar a la categoria de cors infantils i joves, així com al premi absolut del certamen, la Silver Rose Bowl. Però, finalment s’ha quedat sense premi, ja que en la seva categoria ha anat a parar el cor infantil Ponomaryov Vesna, de Rússia.

En la categoria oberta han competit el cor danès BarbAros contra un grup “a cappella” que ve de Letònia, Anima Solla, i el cor Fortíssimo, procedent de Bulgària. BarbAros n’ha estat el guanyador.

En la categoria d’adults ha guanyat el Cor de Cambra Femení Sireen, d’Estònia, que concursava contra el cor Via-Nov-Chor, d’Alemanya, i el Cord de Cambra Lautitia, a Hongria.00