TERESA GUILLAUMES, directora de l'Escola del Mar "Noranta anys de feina, noranta anys de reconeixement, noranta anys d'estimar-nos els uns als altres, noranta anys de crèixer, noranta anys de fer escola malgrat tot el que hi hagi a l'entorn."

L’Escola del Mar ha celebrat els seus 90 anys d’història amb un acte de presentació de les activitats commemoratives previstes per aquest any. El centre, inaugurat l’any 1922 al barri de la Barceloneta, és conegut per la seva tasca pedagògica i la seva història.

L’Escola del Mar es va inagurar el 1922, al barri de la Barceloneta, com a escola de primera ensenyança destinada a infants que tenien una salut precària i es feia aconsellable una educació a l’aire lliure i a prop del mar. La seva educació està adaptada a les normes de l’escola nova, és a dir, a la participació de l’alumnat en tasques de biblioteca, el teatre amb titelles o el servei meteorològic.

L’Ajuntament de Barcelona la va ubicar en una platja just al final del carrer de l’Almirante Aixada destruïda l’any 1938 per un bombardeig durant la Guerra Civil, llavors va ser traslladada temporalment a Montjuïc, molt a prop de la Font del Gat, a l’edifici que actualment allotja el Museu Etnològic de Barcelona. El 1948 es va inaugurar el tercer i actual emplaçament, al barri del Guinardó.