JAUME CIURANA, tinent d'alcalde de Cultura "L'ajuntament de Barcelona i el Reial Monestir de Pedralbes van fer una campanya de Verkami per vincular fins i tot emocionalment o estrenyer encara els lligams de moltíssima gent amb aquesta capella de Sant Miquel." LÍDIA FONT, responsable de conservació "Amb la neteja s'han pogut recuperar aquestes blaus intensos del pigment atzuita amb què es pintava el cel i amb què es pintava el mantell dela verge que canvien la fesonomia de l'obra que percebem fins ara".

La restauració del pany del Triomf de la Mare de Déu ha permès la recuperació dels colors blaus intensos del pigment atzuita amb què es pintava el cel i el mantell de la Mare de Déu, com també la recuperació dels marbres ficticis vermells de l’arrimador que estaven amagats sota diverses capes de pintura. A més, la restauració ha aportat descobertes interessants com l’existència d’un altar adossat al mur. Totes aquestes novetats han capgirat substancialment la imatge d’aquesta estança.

La restauració d’aquest tresor pictòric datat al segle XIV ha estat possible gràcies a una campanya de micromecenatge que va permetre reunir més de 30.875 euros. Finalitzada la fase principal de la restauració, ara toca fer una llarga i extensa valoració de les tècniques utilitzades en la restauració i del resultat d’aquestes.