Àlex Baldoví ha explicat a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, com va aconseguir la lletra ela del cartell del desaparegut cinema Urgell. També se’n va endur dues butaques, un tros de teló, un aplic de la platea i diversos cartells. La portaveu de Bonpreu (propietari actual de l’edifici), Susana Juan, també ha reconegut que desconeixien el valor d’aquests elements.

Finalment, s’ha pogut conservar bona part de l’emblemàtic cartell del desaparegut cinema Urgell, tancat des de fa quatre anys. Les lletres no han anat a parar a les escombraries (almenys, no totes), com s’havia pensat inicialment, sinó que han quedat en mans de diversos col·leccionistes.

Les sis lletres de la paraula “cinema” les té ara Marc Orduña, un antiquari del carrer del Bruc que les conserva en un magatzem de l’Empordà. Dues, la u i la erra, no se sap on paren. I les altres tres, la ge, la e i la ela, van anar a parar a mans de tres particulars que s’hi van interessar i que les van demanar a la cadena Bonpreu.

Un d’ells, Àlex Baldoví, ha explicat a ‘La tarda de Barcelona’, de betevé 91.0 fm, que va poder entrar a l’antic cinema i endur-se’n diversos records, que conserva “en un magatzem, que és casa dels meus pares”. Mentre que Susana Juan, portaveu de Bonpreu, propietari actual de l’establiment, on s’està construint un supermercat, ha reconegut que no eren conscients del valor d’aquestes lletres i que “en aquell moment ningú no es va interessar pel cartell ni pel mobiliari” per conservar-los.

Escolteu-ho aquí: