El tret de sortida de les festes de la Laia serà la col·locació tradicional del penó de Santa Eulàlia al balcó de l’Ajuntament. Tot seguit, a la plaça de Sant Jaume, es donarà pas a la lectura del pregó de la Laia, que enguany porta com a títol “Jo vull… una ciutat digital!”. Aquest singular pregó ha estat elaborat per prop de 350 alumnes de primària, que han participat en un programa educatiu sobre noves tecnologies en què han formulat un seguit de propostes adreçades a l’Ajuntament de Barcelona.

Com a novetats de la festa de la Laia d’aquest any, cal destacar l’exposició al Palau de la Virreina dels elements del Seguici Festiu de Reus, que per primer cop es desplaça en tot el seu conjunt fora de la capital del Baix Camp.

Tots aquells que disposin d’un telèfon intel·ligent podran descobrir la història de Santa Eulàlia amb “El joc de Santa Eulàlia” mentre caminen pels carrers de Ciutat Vella.

Festa de la llum

La llum tindrà més que mai un paper protagonista en aquesta celebració. El festival BCN llum organitzarà tot un seguit d’activitats per tota la ciutat com, per exemple, una ruta nocturna per la Barcelona il·luminada, tallers d’experimentació amb la llum i l’espai…

A més, de de divendres 15 fins diumenge 17, al vespre i a la nit, es projectaran sobre la façana de l’Ajuntament les projeccions de llum de totes les edicions de les festes de la Mercè des de 2008 fins a 2012.

Els barcelonins també podran gaudir dels actes més tradicionals de la “festa major petita” de la ciutat, com són la passejada de les Laies, desfilades de tabalers, les actuacions dels Falcons de Barcelona, els protocols de l’Àliga de la Ciutat i el seu seguici, les cercaviles de gegantons, la matinada de grallers a la baixada de Santa Eulàlia, “Les Laies es fan a la mar”, la XXXI Trobada de gegants a Ciutat Vella, el seguici de Santa Eulàlia, la ballada de sardanes, les desfilades musicals, la diada castellera i el correfoc de Santa Eulàlia, entre d’altres.