El reglament ho diu clar: res de motor ni propulsió, frens casolans i una carcassa com més original millor. IRENE GARCIA, participant "El terra és una fusta que està ficada en un llit, al qual hem tret tots els llistons. Això és una bicicleta de nen petit, però hem ficat només el manillar. Esperem arribar, arribar al final, de moment." Moments abans de l'inici de la cursa, els veïns, entre ells de coneguts com en Màrius Serra, passaven revista a les andròmines. N'hi ha que ja hi han participat sis vegades, totes les edicions de la cursa. PEP DURAN I MARC ABELLAN, participant "Aquest any ens ha fet gràcia el tema del carro "rociero". Va molt ben provist de frens. És molt senzill, més del que sembla." I arribat el moment, cascos preparats... i en marxa. Els primers, disfressats de diables i amb foc a les mans han deixat part del públic sense respiració. D'altres, han hagut de fer frenades extremes i n'hi ha que la velocitat els ha deixat part dels encants al descobert. Però per a molts, l'objectiu principal està acomplert. RAUL AGUILERA, participant "No ho havíem provat mai, no havíem baixat amb l'andròmina mai, no sabíem si arribaríem, i al final, tot perfecte." La cursa d'andròmines és un dels actes més esperats de la Festa Major. Aquest any hi ha hagut 15 participants, que s'han repartit quatre premis. Un per votació popular que ha anat a parar a mans dels participant més flamencs. A l'entrega de premis, també s'ha guardonat els més ràpids, els que han fet el trajecte en només 30 segons.

Els veïns d’Horta gaudeixen de l’últim dia de Festa Major i, per això, no s’han volgut perdre un dels últims actes més esperats: la cursa d’andròmines. Entre els veïns, no hi ha faltat un dels més coneguts: l’escriptor Màrius Serra. Prop de 300 persones s’hi han apropat fidelment com cada any.

Els participants optaven a quatre premis: un per votació popular, un especial del jurat i pels dos més ràpids. Any rere any, les andròmines són més originals. Alguns dels participants han utilitzat fustes o bicicletes per crear-les i així poder arribar al final de la forma més àgil. Els conductors de les andròmines anaven disfressats i conjuntats amb les temàtiques dels carros. L’andròmina inspirada en el joc d’Angry Birds ha guanyat un dels premis i la inspirada en un carro “rociero”, un altre. L’andròmina més ràpida ha guanyat un dels premis ja que ha fet el recorregut en només 30 segons. Els Diables d’Horta han participat en la cursa amb un carro especial.