Gairebé 30 anys de trajectòria i mai abans no havien trepitjat el Palau. En tenien ganes i, de seguida, els Lax'n'Busto van acceptar la invitació dels organitzadors del Festival Mil·leni. Van optar el format de concert que més s'adiu a l'escenari, el 'Simfónic', una idea que va néixer el 2010 per dotar d'una nova dimensió les cançons més desconegudes del grup. JAUME PIÑOL I JESÚS ROVIRA, Lax'n'Busto: "El simfònic ens permet fer tot un seguit de cançons de mig temps, fins i tot balades que en tenim moltes en tots els discos que hem anat fent, que en un concert normal no podríem fer, perquè trencaríem totalment la dinàmica de concert. A les 2 de la matinada de festa major no pega." I per fer-ho compten amb l'inestimable ajuda de l'Orquestra Simfònica de l'Empordà, sota la direcció de Joan Albert Amargós. El concert d'ahir a la nit s'emmarca en la gira del 30è aniversari dels del Vendrell que acabarà a l'octubre. A partir d'aquí tenen previst, per primera vegada a la seva història, parar de fer concerts durant un temps indefinit, per reflexionar cap a on volen dirigir la banda. Creuen que és el moment de fer un punt i seguit. "I després un altre problema associat a l'edat és que cada vegada et costa més que t'agradi alguna cosa, el que sigui, i les teves cançons també. Llavors has de prendre espai, aire per aconseguir-ho, si ho aconseguim." I si ho aconsegueixen tornaran amb noves cançons i aires renovats. Fins llavors, els fans hauran de tenir paciència.

‘Simfònic’ és, juntament amb ‘Essencials’ i ‘De prop’ un dels tres formats de concert que Lax’n’Busto va alternant en la gira que commemora el seu 30è aniversari. El seu repertori cobra una nova dimensió gràcies a la incorporació de l’Orquestra de Cambra de l’Empordà, dirigida per Joan Albert Amargós. “El ‘Simfònic’ ens permet fer tot un seguit de cançons de mig temps, fins i tot balades, que en tenim moltes, que en un concert normal no podríem fer perquè trencaríem totalment la dinàmica de concert”, explica Jaume Piñol, bateria del grup.

La gira de Lax’n’Busto s’allargarà fins a l’octubre però a partir d’aquí, per primera vegada a la història, tenen previst deixar de fer concerts durant un temps indefinit. Creuen que és el moment de fer un punt i seguit per reflexionar i decidir cap on volen dirigir la banda. “Hi ha un problema associat a l’edat, és que cada vegada et costa més que t’agradi alguna cosa, el que sigui, i les teves cançons també. Llavors has de deixar un espai, agafar aire”, assegura Jesús Rovira, baixista del grup. L’objectiu és tornar a actuar quan tinguin noves cançons i aires renovats.