El teatre més matiner, aquest inici de temporada, el trobem al Condal. Aquest divendres estrenarà 'Caiguts del cel', amb direcció de Sergi Belbel i protagonitzada per Jordi Bosch i Emma Vilarasau, una comèdia sobre l'ambició. Un altre dels grans de l'escena aquesta temporada és Josep Maria Pou, que torna al Romea, amb el seu 'Sócrates, juicio y muerte de un ciudadano', de Mario Gas. Pou es posa en la pell d'un dels filòsofs cabdals del nostre pensament. El Teatre Victoria comença amb un clàssic que segueix solcant els nostres escenaris. 'Mar i cel', el musical de Dagoll Dagom, protagonitzat per en Saïd i la Blanca. 'Mar i cel' es podrà tornar a veure, a partir de l'octubre. I el Gran Teatre del Liceu obre la temporada amb un gran clàssic, 'Nabucco', de Giussepe Verdi, amb la direcció escènica de Daniele Abbado. El Liceu obrirà portes la segona setmana d'octubre. Els amants de la música podran gaudir aquest mes de setembre, al Palau de la Música, amb una gran selecció de flamenc, destaca l'homenatge a Carmen Amaya dins del Gran Festival Flamenc de Barcelona, i a partir del 8 de setembre, començaran els primers concerts dedicats a l'obra del compositor barceloní amb més projecció internacional, Hèctor Parra.

Amb l’inici del curs la majoria dels teatres de Barcelona estrenen temporada. Molts muntatges tornen a repetir èxit, com ‘Sòcrates’ al Romea o ‘Mar i cel’ al Teatre Victòria. D’altres, com ‘Caiguts del cel’, al Teatre Condal, encara s’han de guanyar el favor del públic.

De mica en mica la temporada arrenca els escenaris teatrals barcelonins. Les programacions de la temporada 2015-2016 ja estan tancades i aquests són alguns dels plats de què es podrà gaudir a partir del setembre. Una de les produccions més matineres és ‘Caiguts del cel’ . L’obra dels francès Sébastien Thiéry, és una comèdia que parteix d’una situació força curiosa: què passaria si del vostre menjador comencessin a sortir diners? La parella en la vida real formada per Xavier Bosch i Emma Vilarasau repeteix estat civil a l’escenari del Teatre Condal, sota la direcció de Sergi Belbel.

Ja va estrenar l’obra al juliol però Josep Maria Pou torna al Romea amb ‘Sócrates, juicio y muerte de un ciudadano’. El creador de la màxima “Només sé, que no sé res” ha estat un dels pensadors més influents en la nostra societat  occidental. L’obra ens situa en el judici que Atenes va fer a Sócrates, després que denunciés la corrupció de la capital grega. Finalment el filòsof va ser condemnat a beure una copa de cicuta.

La Villarroel serà l’escenari d’una altra obra que ja va ser presentada a Madrid l’any 2013. Sota la direcció d’Àlex Rigola, s’estrena a Barcelona, ‘Marits i mullers’ basada en la cinta de Woody Allen que Mia Farrow va protagonitzar l’any 1992. Una comèdia sobre les relacions de parella signada pel genial director novaiorquès.

El Lliure de Gràcia ens presenta una de les estrenes esperades de la temporada, es tracta de ‘Crec en un sol Déu’, de Stefano Massini, dirigida per Lluís Pasqual i interpretada per Rosa Maria Sardà. L’obra ens trasllada a un escenari en constant conflicte, el de la Franja de Gaza.

El Lliure de Montjuïc obre temporada amb ‘Premis i càstigs’, que ja es va poder veure al Grec. La força del text de Zorzoli i la interpretació de T de Teatre es fusionen per intentar descobrir els secrets de la realitat escènica.

El Victòria comença amb un èxit assegurat que no para de navegar per les aigües de l’èxit. El musical de Dagoll Dagom ‘Mar i cel‘ demostra la seva atemporalitat i torna per quedar-se fins al 29 de novembre.

Els clàssics es deixen l’inici de temporada per a l’octubre. El Gran Teatre del Liceu afronta aquesta temporada amb una aposta segura, el ‘Nabucco’, de Giuseppe Verdi, amb direcció escènica de Daniele Abbado, es reinterpreta l’opressió babilònica situant l’acció en els anys de l’Holocaust.

I un dels últims a iniciar temporada serà el TNC. Ho farà amb un clàssic de Shakespeare, ‘Molt soroll per no res‘, en aquest cas acompanyat amb música de Cole Porter i inspirat en les pel·lícules americanes dels anys 50. Una aposta d’Àngel Llàcer amb la direcció musical de Manu Guix i l’actuació de Lloll Bertran.