Cares de sorpresa i admiració en entrar en una de les reserves d'art romànic del MNAC. Una vuitantena de privilegiats gaudeixen d'unes obres que NO formen part de l'exposició permanent." MIREIA MESTRE, cap de l'àrea de Restauració i Conservació preventiva del MNAC: "Hi ha obres que tenen un caràcter pedagògic. És a dir, potser no s'exposaran mai perquè estèticament tenen alguna mancança, però amb un valor pedagògic molt important." Bona part de les mirades anaven dirigides a l'absis de Santa Maria de Taüll. Aquests quadres formen part de la col·lecció d'art gòtic i aquestes teles són fragments de pintura mural arrencada. FERNANDO ABRIL: "Pintures murals que ara tenim en teles, la superfície que ho sostenia ha canviat. Això fa 2.000 anys ja existia. Tenir-ho aquí és increïble." El fet que aquestes obres no formin part de la col·lecció permanent també té els seus avantatges. "La suerte de las obras que están en la reserva es que no reciben luz a menos que vengamos a trabajar nosotros." Entre els visitants hi trobem gent de tot l'Estat. Fins i tot de Madrid. JOSÉ LUIS BELTRAN: "Sorprendente, estupenda, muy bien. Hemos descubierto un montón de matices que son desconocidos si no entramos en estas sagradas vitrinas." El viatge ha valgut la pena. D'ara endavant també podran contemplar les obres a casa seva. Encara que només sigui a través d'una fotografia.

Els visitants han pogut gaudir de l’absis de Santa Maria de Taüll. Els quadres que formen part de la col·lecció d’art gòtic i les teles amb fragments de pintura mural arrencada també han centrat bona part de les mirades.

Segons explica la cap de l’àrea de Restauració i Conservació preventiva del MNAC, Mireia Mestre, les obres que s’emmagatzemen a les reserves del museu tenen un caràcter pedagògic. És a dir, normalment no s’exposen perquè tenen alguna mancança, però mantenen un valor pedagògic important.