Abans de les 10, moment d'obrir l'accés del carrer de Ciutat, ja hi havia qui esperava per entrar. Un cop a dins, plànol en mà, començava el recorregut per l'interior de la Casa Gran. A cada sala hi ha un guia que revela les històries que amaguen tots els racons. El Saló de la Reina Regent, on se celebren els plens, el despatx de l'alcalde o el Saló de Carles III són algunes de les parades. Un dels espais preferits pels visitants és el Saló de Cent. MARIA "Les llums, les làmpares que hi ha, el sostre que hi ha... tot plegat és una sala molt maca". PEPITA "La taula aquella tan maca que teniu a l'entrada, ja me l'emportaria a casa jo". Un punt del recorregut és la galèria gòtica. En aquest espai hi ha un vitrall de Rigalt que mostra al centre la copatrona de la ciutat, Santa Eulàlia. Precisament la celebració de les festes d'aquesta santa és el motiu d'aquesta jornada de portes obertes. La història, l'arquitectura i la decoració no deixen ningú indeferent. LOURDES "M'ha agradat tot, tot, tot... les escultures, la pedra". VALENTÍ "I les pintures estan molt bé, molt ben cuidat, l'edifici en si". La visita finalitza al pati, on molts aprofiten per fotografiar-se amb els gegants de la ciutat. La propera oportunitat per veure l'Ajuntament serà el dia de Sant Jordi.

L’alcalde Jordi Hereu ha presidit, a les 9.45 h, la tradicional col·locació del Penó de Santa Eulàlia, una bandera que ja al segle XVI representava la ciutat i, concretament, el Consell de Cent, la institució del govern local. La bandera de Santa Eulàlia ha estat present en moments claus de la història de Catalunya, però també oblidada durant el franquisme. Ja en plena democràcia, el 1983, el Consistori barceloní va recuperar aquest gest amb una reproducció de la bandera original i cada 12 de febrer l’alcalde la penja a la façana de l’Ajuntament.

En honor a Santa Eulàlia, copatrona de la ciutat, la casa gran ofereix una jornada de portes obertes amb visites guiades. Amb una afluència constant, però sense arribar a formar llargues cues, els visitants han recorregut l’escala negra, la capella del Bon Consell, el Saló de Cròniques, la sala del Bon Govern, la sala del Treball, el vestíbul i la sala de la Reina Regent. La visita ha continuat pel Saló de Cent, la galeria gòtica, la sala Consolat de Mar, el despatx d’honor de l’Alcalde, el saló de Carles III, el saló de la Ciutat, la galeria i l’escala d’Honor i ha acabat al pati i davant la façana neoclàssica.