On balla l’ou?

La Casa de l’Ardiaca i el claustre de la Catedral són els espais més visitats per veure L’ou com balla, però la tradició s’estén als barris i també ocuparà els brolladors del verger del Museu Frederic Marès, el claustre de l’església de Santa Anna, el claustre de la basílica de la Puríssima Concepció, la parròquia de Sant Jeroni de Montbau, l’Ateneu Barcelonès, el Monestir de Pedralbes i el Taller Escola Sant Camil.

La tradició s’interpreta com la representació de la plenitud de la primavera i l’esclat de la fecunditat,  així com l’exaltació de l’Eucaristia (l’ou) per damunt del calze (brollador).

13 espais en portes obertes

La Casa de la Ciutat obre portes per mostrar en una exposició el seguici popular format per gegants, l’Àliga, el Lleó, la Mulassa, el Bou o el Drac. També estaran oberts al públic el Palau Centelles (baixada de Sant Miquel, 8),  el Palau de Capitania (passeig de Colom, 14), on es podrà visitar el Claustre i l’Escala d’Honor, i la Casa dels Entremesos (pl. de les Beates, 2) que mostra la col·lecció permanent de la imatgeria festiva dels barris.

Una processó des de l’any 1320

D’altra banda, a les 19.45 h començarà a desfilar la processó del Corpus Christi, un patrimoni cultural de la ciutat que ha estat origen de molts balls i elements d’imatgeria festiva com gegants, capgrossos o bestiari.