En aquest gran espai central, cadascú hi pot trobar el seu joc, entre més de 100 de diferents. I aprendre'n, gràcies a l'ajuda d'un jugador experimentat. Els més presents, els jocs d'estratègia. El Festival Dau té un lloc destacat per als jocs tradicionals, com aquest per jugar a futbol amb botons. TONI CONTIJOC "La idea era venir també per veure quins jocs nous hi ha i decidir quins jocs tenim a casa." LAURA VILLALTA "Són instructius i a ells els va bé que coneguin altres jocs i altres maneres de participar." En aquesta tercera edició, hi ha hagut més públic que mai. Els organitzadors ja creuen que ha estat un èxit. ORIOL COMAS, comissari del Festival Dau Barcelona "Jo crec que arribarem facilment als 12.000, encara estem jugant, no ho podem dir, però per la gentada que vam tenir dissabte i la que tenim avui, segur que superarem l'assistència de l'any passat." Al Dau, hi han assistit alguns dels creadors de jocs més importants del món. I tenen clar que ni internet ni les consoles acabaran amb el joc de taula. "El joc de taula està a l'alça als Estats Units i és perquè la gent enyora les relacions socials." I entre els clàssics que encara triomfen, els escacs, amb seguidors fidels.

A l’edició del Dau Barcelona d’enguany, que ha passat de ser el “festival de jocs de taula” a un de més genèric “festival del joc”, el certamen s’obre a altres tipus de jocs més enllà dels de taula, amb demostracions de bèlit, bitlles catalanes i espais infantils o de rol. L’objectiu del festival, nascut el 2012, és donar a conèixer els millors jocs del mercat i promocionar-ne l’ús.

El Dau ha repetit espai a la fàbrica de creació Fabra i Coats, i ha estrenat dues localitzacions més al Casal de Barri de Sant Andreu i l’Espai Josep Bota, tot dins el recinte de la Fabra i Coats. Aquesta ampliació ha permès oferir novetats com l’Off Dau, que s’ha mantingut obert durant tota la nit de dissabte a diumenge per acollir els jugadors més apassionats.

Per als seguidors més fidels del món dels jocs de taula, el Dau ha brindat també l’oportunitat de conèixer alguns dels autors de més renom del sector, com Jason Matthews (‘Twilight Struggle’), Philippe des Pallières (‘Los Hombres-lobo de Castronegro’) i Bruno Faidutti (‘Mascarade’ i ‘Ciudadelas’).

Al llarg del cap de setmana el festival ha aplegat més de 14.000 persones, entre públic familiar i professionals.