La Seca Espai Brossa ha programat per a la nova temporada, que arrenca aquest dimecres, una vintena d’espectacles. L’espai teatral acollirà títols d’autors clàssics com William Shakespeare, Federico García Lorca i Oscar Wilde, sense oblidar el vessant més combatiu i innovador del teatre.

La nova programació de La Seca combina experiència i prestigi amb joventut i agosarament. Un dels noms propis és el d’Enric Majó, que hi farà una de David Mamet, amb un títol que després de 50 anys de carrera li escau com un guant, ‘Una vida al teatre’. També hi serà l’home de moda aquesta setmana, Guillem Albà, que l’estiu que ve dirigirà ‘Trashèdies’, una exposició teatralitzada sobre el dibuixant Jermaine Blackwell.

També hi haurà molts clàssics. Les dues de Shakespeare que s’hi veuran són ‘Romeu i Julieta’, passada pel sedàs de Projecte Ingenu, i ‘Somni d’una nit d’estiu’ amb Pirates Teatre. Lorca arribarà al gener amb ‘Amor de Don Perlimplín’ i coincidirà amb el monòleg ‘Sempre teu, Òscar’, amb el qual l’actor Sergi Mateu s’endinsa en la vida d’Oscar Wilde. Abans, al desembre, el romanticisme de la vida bohèmia haurà deixat petjada amb el concert teatralitzat de ‘La bohèmia’. No hi faltarà, no podia ser d’altra manera, un Joan Brossa. Serà entre abril i maig, amb ‘Diumenge’, sota la direcció del responsable artístic de la casa, Hermann Bonnín.

La temporada arrenca aquest dimecres amb ‘La rebel·lia possible’, de la companyia Anònima. El relleu en l’apartat més combatiu l’agafarà al febrer ‘Real politik’. A més, la companyia La Brutal promet atreviment i festa amb l’espectacle ‘Der wohnwagen’, al novembre.

En total 21 espectacles, dels quals només tres són reposicions. A la presentació del nou curs, Bonnín ha destacat que la programació “és competitiva, molt digna i amb una capacitat creativa extraordinària” i ha remarcat “la voluntat d’expansió” de la direcció. A més, ha anunciat la incorporació a les tasques de direcció artística de Ferran Madico.