A partir de demà, el futur de la Sala Tallers és del tot incert. Ahir el conseller de Cultura, Ferran Mascarell, va dir que s'estan buscant solucions per evitar que la sala estigui tancada durant els propers dos anys. Sobre la taula hi ha la possiblitat de llogar l'espai com a sala d'assaig o plató de cinema, però no són més que propostes. La darrera representació de 'Groenlàndia', de Jordi Faura, ha tingut com a espectadors alguns membres de la sisena edició del projecte T6, impulsat per Jordi Belbel. Una iniciativa vinculada a la Sala Tallers i que ha estat tota una empenta per als joves que s'obren camí en el món del teatre. JORDI ORIOL, dramaturg "És preocupant saber que realment a la cultura se li dóna aquest interès tan mínim i que no passa res si una sala tanca." Al final de l'obra, els actors han llegit un manifest signat també pels treballadors del TNC amb què s'oposen al tancament de la Sala Tallers. Els espectadors els han donat tot el suport amb aquest llarg aplaudiment. I pels volts de les vuit del vespre s'ha fet l'enterrament de la Sala Tallers. Una acció promoguda per la plataforma Marea Roja. Cultura en Lluita, que ha lamentat que la sala mori aquest 3 de març als 16 anys.

El Teatre Nacional de Catalunya preveu una caiguda dels ingressos propis del 28% per a 2013, prop d’un milió d’euros, motiu pel qual la direcció ha justificat el tancament de la Sala Tallers i ha reestructurat la programació del que queda de temporada fins al juny.

Els dos muntages que s’havien de fer a la Sala Tallers després de ‘Groènlàndia’ passen a la Sala Petita en una versió reduïda de pressupost i de dies. De fet, fins que acabi la temporada s’han eliminat un total de 70 funcions. A banda de les mesures adoptades, el Consell d’Administració treballa en un pla de viabilitat que podria implicar un expedient de regulació d’ocupació per a la plantilla, formada actualment per 129 treballadors.