L’origen del videoart centrarà la quinzena edició del festival LOOP que se celebrarà dels dies 18 al 27 de maig a Barcelona.  La intenció és, d’una banda, retre homenatge als pioners d’aquesta disciplina i, de l’altra, ajudar a entendre millor la producció contemporània. Així ho ha afirmat la seva coordinadora Carolina Cucchi, que també apunta que al LOOP “ens interessa establir un pont constant entre el passat i el present”.

El festival disposa d’una selecció clau de treballs i autors de les dècades dels 60, 70 i 80 , sota el comissariat d’Eugeni Bonet i Antoni Mercader.  Artistes referents com  Eugènia Balcells,  Nam June Paik o  Steina i Woody Vasulka participen en instal·lacions i projeccions.

betevé participa en aquesta edició amb l’emissió de de les peces de videoart ‘TV interruptions’, de David Hall. Es  tracta d’una peça que va ser concebuda el 1971 per a la televisió escocesa i es va estrenar en el context del festival d’Edimburg. La peça es va presentar en format d’instal·lació però estava pensada per interrompre la programació habitual i tradicional de la televisió escocesa. Ara el festiva proposa l’experiència a betevé.

L’Amfiteatre Anatòmic de la Reial Acadèmia de Medicina ha acollit la presentació del festival, en què s’ha produït el projecte guanyador del Premi de Videocreació 2017, ‘Cos social [Llicó d’anatomia]’, de Joan Morey. El festival arriba a nous espais de Barcelona i rodalia, alguns de molt singulars com el Cine Avinguda de la Llum, al subsol del carrer de Pelai, i el Parking Ortigosa.