El tango impregna molts racons de Barcelona durant aquests darrers dies de juliol. És el tercer any que la ciutat acull Barcelona, Gardel, Buenos Aires, un festival de tango que pretén unir les dues capitals a través de la figura de Carlos Gardel, cantant i compositor d’aquest gènere argentí. Diverses activitats com balls, concerts, exhibicions i conferències han omplert els carrers del Raval, la Rambla, el Paral·lel i Montjuïc, els espais més bohemis de la ciutat. Els organitzadors calculen que durant aquests cinc dies hauran passat unes 15.000 persones a fer un tast d’alguna de les deu activitats programades.

El festival homeneja Elba Picó

Enguany l’acte inaugural va tenir un toc emotiu: es va retre homenatge a l’artista Elba Picó, un referent de la música argentina a Catalunya, que va morir el 12 de juliol.

El festival, impulsat pel Ministeri de Cultura de Buenos Aires amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i Casa Amèrica Catalunya, tancarà amb un espectacle integrat al festival Grec: ‘Rodolfo Mederos invita a Martirio’. Mederos, el referent de bandoneón, compartirà escenari amb ballarins de tango i la cantant Martirio. Serà dilluns a les 22h a l’amfiteatre del Teatre Grec.