"¿Sabes qué pasa? Que en cualquier esquina me encuentro alguna mierda que me recuerda a ti. Y tu con tus cosas, con tu gente, con tus fotos, con tus libros..." L'amor a distància, en plena era de la globalització. A aquesta parella els separen 10.000 quilòmetres però, en canvi, tots dos tenen connexió a Internet 24 hores al dia. Les dificultats de suportar la llunyania van més enllà de la ficció. DAVID VERDAGUER, actor "Actuar davant d'un ordinador és horrible, és com fer l'amor amb un pneumàtic, és insuportable... Però anava molt bé per la història. (...) Cada dia veies l'angoixa de no poder-se fer petons, no tocar-se." '10.000 km' és la primera pel·lícula del director barceloní Carlos Marquès-Marcet. El film ha arrasat al Festival de Màlaga en aconseguir el guardó a millor pel·lícula, direcció, guió novell i actriu, per a Natalia Tena. Avui la cinta ha clausurat el Festival Internacional d'Autor de Barcelona i les entrades s'han exhaurit. La projecció de la pel·lícula ha provocat una imatge gens habitual: s'ha omplert una sala de cinema. Arribar fins aquí no ha estat fàcil. CARLOS MARQUES-MARCET, director de '10.000 KM' "Ha estat un procés llarg, de buscar diners... Però ens ho hem passat molt bé i el rodatge ha estat molt familiar." Al llarg de l'última setmana, quatre sales de cinema de Barcelona han projectat una seixantena de pel·lícules en el marc del D'A. En la quarta edició, el festival continua amb les idees clares. CARLOS RODRÍGUEZ, director del D'A "L'objectiu és programa el cinema que difícilment arribarà a la cartellera. Apostem per talent de casa sobretot." Enguany, el premi de la crítica se l'ha endut la pel·lícula francesa 'Mouton', dirigida per Marianne Pistone i Gilles Deroo. L'altre guardó, el que concedeix el públic per votació popular, se sabrà demà.

‘10.000 km’ és la primera pel·lícula del director barceloní Carlos Marques-Marcet. El film ha arrasat al Festival de Màlaga en aconseguir el guardó a millor pel·lícula, direcció, guió novell i actriu, per a Natalia Tena. La cinta ha clausurat el Festival Internacional d’Autor de Barcelona i les entrades s’han exhaurit. La pel·lícula narra una història d’amor a distància, en plena era de la globalització. A la parella protagonista els separen 10.000 quilòmetres, però, en canvi, tots dos tenen connexió a Internet 24 hores al dia. L’actor David Verdaguer explica que les dificultats de suportar la llunyania van més enllà de la ficció: “Actuar davant d’un ordinador és horrible, és com fer l’amor amb un pneumàtic, és insuportable. Cada dia de rodatge simulàvem l’angoixa de no poder-se fer petons, no tocar-se.”

Des del 25 d’abril, quatre sales de cinema de Barcelona han projectat una seixantena de pel·lícules en el marc del D’A. En la quarta edició, el festival continua amb les idees clares de programar aquelles pel·lícules que difícilment arribaran a la cartellera de les sales comercials, segons explica el director del certamen, Carlos Rodríguez Ríos. Enguany, el premi de la crítica se l’ha endut la pel·lícula francesa ‘Mouton’, dirigida per Marianne Pistone i Gilles Deroo.