El director del Festival de Cinema Fantàstic de Sitges, Àngel Sala, ha qualificat ‘Grand Piano’ com “un suspens a l’estil Hitchcock“, protagonitzat per Elijah Wood, John Cusack, Alex Winter i Kerry Bishé.

Sala també ha anunciat que aquest any el Festival estarà dedicat a les noves manifestacions del mal i apostarà pel “cinema de qualitat fet amb pocs recursos”.

A la secció Oficial Fantàstic, una de les més emblemàtiques del Festival, s’hi projectarà l’últim film de Nicolas Winding Refn, ‘Only God forgives“; l’últim treball de Jim Jarmusch, ‘Only lovers left alive’, un singular relat d’amor entre dos vampirs, i ‘A glimpse inside the mind of Charles Swann III’, una comèdia surrealista de Roman Coppola. També es podrà veure ‘The congress’, una adaptació de Stanislaw Lem, dirigida per Ari Folman, que barreja animació amb una història de ciència-ficció protagonitzada per Robin Wright i Harvey Keitel; o ‘Real’, el retorn de Kiyoshi Kurosawa al cinema fantàstic. El director Johnnie To hi presentarà dos dels seus últims treballs, ‘Drug war’ i la comèdia negra ‘Blind detective’.

Alguns cineastes joves també tindran cabuda en aquesta secció del Festival, com per exemple, el xilè Sebastián Silva, amb la pel·lícula ‘Magic, magic’ o autors polèmics com  Shane Carruth o Marina de Van, amb les seves respectives pel·lícules: ‘Upstream color’ i ‘Dark touch’.

Sitges 2013 suposarà el retorn d’Alejandro Jodorowsky i la seva biografia imaginària ‘La dansa de la realitat’. Neil Jordan, Gran Premi Honorífic de Sitges 2012, retorna amb un treball amb temàtica vampírica, ‘Byzantium’ i el realitzador japonès Takashi Miike, un dels directors fetitxe de Sitges, tornarà 10 anys després al festival com a estrella convidada.

Per una altra banda, el director espanyol Jess Franco serà objecte d’un homenatge pòstum amb l’exhibició de dues pel·lícules seves inèdites i codirigides amb l’actriu i cineasta Fata Morgana: ‘Lascívia’ (2007) i ‘Mont de Venus’(2006), a més de l’estrena del documental ‘L’última pel·lícula de Jess Franco’ (2013), de Pedro Temboury.

Dins de la secció Noves Visions es presentarà els treballs Nobody’s daughter haewon’, de Ho Sang-soo; ‘White epilepsy’, de Philippe Grandieux i  ‘Golzius & the pelican C¡company“, de Peter Greenaway.

Algunes de les propostes de no-ficció que es podran veure seran ‘The end of time’, de Peter Mettler, o ‘Milius’, de Joey Figueroa i Zak Knutson.