Un mural d’art urbà s’ha instal·lat a La Pedrera. Zosen Bandido i Mina Hamada, artistes internacionals residents a Barcelona, han omplert de color un espai de 100 metres quadrats. L’obra serà efímera perquè desapareixerà quan es retirin les bastides de les obres que s’estan fent a l’edifici i sobre les quals s’ha pintat el mural.

La Fundació Catalunya La Pedrera ja fa unes setmanes que va iniciar les tasques de reparació del pati de Provença, també conegut com a pati de les Papallones. Les bastides que s’hi han instal·lat han format un passadís temporal fet amb plafons de fusta, que és on s’ha pintat el mural. Els artistes han trobat la inspiració en la mateixa Pedrera: “Hem mirat on mirava Gaudí, amb colors i formes arrodonides, sempre amb la natura present”, diu Zosen.

Obra efímera en ple recorregut visitable

La proposta permet al visitant submergir-se a l’univers Gaudí d’una forma particular. L’artista explica com ha influenciat el fet que sigui una obra efímera, que es destruirà d’aquí uns vuit mesos, quan es desmuntin les bastides: “És l’essència de l’art urbà, la temporalitat, avui hi som i demà ja no, i hem volgut colar-nos a l’obra mestra de Gaudí per sorprendre tots aquells que visitin l’edifici”, ja que el mural està en el recorregut visitable de La Pedrera.

Les obres al pati de les Papallones han de servir per netejar i rehabilitar elements estructurals de l’espai, així com recuperar les textures, els colors i els elements originals com els estucs, les pintures i les policromies de l’obra de Gaudí.