La Paloma ho té tot a punt per reobrir. Queden uns treballs pendents a la coberta i la contractació del personal. Els responsables de la sala de ball, que tenien intenció de reprendre l’activitat al Nadal, asseguren ara, en ple cop de la sisena onada, que aixecaran la persiana quan la pandèmia hagi passat i tinguin garanties de continuïtat.

La Mercè March està al capdavant de La Paloma des de finals de la dècada dels 70, i des que van tancar al gener de 2007 ha centrat els seus esforços i estalvis a recuperar l’emblemàtica pista de ball.

Els 15 anys de tancament de La Paloma han estat per la Mercè un Via Crucis. L’Ajuntament de Barcelona els va obligar a plegar per incompliment de la normativa de soroll i les queixes veïnals. En aquests cinc lustres han estat a punt de reobrir en diverses ocasions, però sempre hi ha hagut algun entrebanc que no els ha permès fer-ho. Ara, la pandèmia és el principal escull a superar: “Quan diuen fa un any que estem tancats, i jo penso si fes 15 anys com nosaltres, això ha estat molt llarg“.

Interior de la paloma reobre despres pandemia

“Ens mereixem un monument”

La gerent de La Paloma lamenta que, tot i ser considerat un espai patrimoni de la ciutat de Barcelona, no han rebut cap suport institucional en aquest procés de reforma. Considera que, tot i els moments de desencís, sempre ha primat “la il·lusió que la Paloma pugui reobrir, perquè es una sala emblemàtica, ha fet ballar tanta gent, ha fet feliç tanta gent que només per això l’Ajuntament ens hauria de fer un monument. Al costat de Colom, una mica més baixet però allà al costat, nosaltres”.

Sala La Paloma

Música en directe i menys sessions de matinada

La Paloma reobrirà com a sala de ball i de concerts amb música en directe. Han buscat la complicitat del Taller de Músics per configurar una orquestra amb una desena de músics. March assegura que la pandèmia ha modificat els hàbits i que s’ha avançat l’entrada a locals d’oci nocturn. Per això la seva idea és oferir una proposta versàtil que atregui gent de totes les edats i que l’horari de tancament no s’allargui tant com abans.