La història gira al voltant d'una àvia centenària insaciable que porta tota la família de cap. TONI RAMONET, actor de la companyia Lacetània "Ho fem còmic però és grotesc, no s'ha d'anar a buscar el costat més trist." 'La Nonna' és una obra que va escriure l'autor argentí Roberto Cossa el 1977. 36 anys després, resulta ser una història ben contemporània. ALEIX ALBAREDA, director de 'La Nonna' "Però la nonna pot ser un govern, pot ser el banc, en el meu cas pot ser la hipoteca. Una cosa mordaç que menja i menja, és un pou sense fons que quan més li dones, més vol." Una situació que desespera tota la família i la porta paulatinament a la destrucció. La companyia amateur Lacetània de Solsona es va emportar a la tardor el primer premi al millor espectacle de la dissetena Mostra de Teatre de Barcelona. Això els ha permès actuar per primera vegada a la ciutat. FRANCESC BOIX, president de la companyia Lacetània "El que són amateurs són els actors perquè no ens hi guanyem la vida fent aquest ofici, però el teatre no en té cap culpa d'això, ha de ser igual tant si es fa des d'una vessant amateur o professional." Un esforç considerable per dignificar al màxim el teatre amateur. I és que tots ells són actors que es posen a la pell dels personatges quan acaben la seva feina habitual.

‘La Nonna’, de l’argentí Roberto Cossa, va veure la llum el 1977. El guió narra les peripècies d’una família d’origen italià que es veu abocada a una crisi econòmica cada cop més profunda a l’Argentina de fa unes quantes dècades. Una crisi encarnada en l’àvia centenària de la família. La seva fam insaciable portarà tota la família a la destrucció malgrat les peripècies esquitxades d’humor negre que duran a terme per intentar evitar-ho. Una història universal sobre els estralls de la crisi que resulta del tot actual i que han adaptat amb molt poques modificacions.

La Companyia Lacetània Teatre va néixer el 1982 però des de fa una dècada han fet grans esforços per tirar endavant projectes ambiciosos dirigits per l’actor i director teatral Aleix Albareda. ‘La Nonna’ és una obra que van estrenar el 2009 i que protagonitza Toni Ramonet, Francesc Boix, Marga Torres, Joan Vilar, Josep Santaeulària, Mari Prat i Maria Arissa. Tots ells tenen les seves feines remunerades i dediquen bona part del seu temps lliure al teatre. Actuar damunt dels escenaris els il·lusiona i aquesta és la primera vegada que ho han pogut fer a Barcelona. Una experiència que esperen que els obri més portes en el seu camí per dignificar al màxim el teatre amateur.