Són racons que la majoria de barcelonins hem trepitjat però aquí els veiem amb els ulls de Lluís Ripoll. Amb la seva inseparable Leica ha recorregut els carres del Gòtic o la Barceloneta. En aquesta mostra trobem, per exemple, la Rambla més autèntica, amb personatges que ja no hi són, com el cobrador de les cadires. LLUÍS RIPOLL, fotògraf "No es tracta de buscar nous paisatges i noves visions de la vida, si no mirar-ho amb ulls nous. Moltes coses poden passar desapercebudes per a moltes persones perquè veuen però no miren, i hi ha detalls que són els que donen la gràcia, l'ànima, la humanitat a una fotografia." El denominador comú de totes les imatges és la vida al carrer. Ripoll és testimoni del dia a dia d'aquesta ciutat. Com a fotògraf diu que fuig del preciosisme i que busca captar un instant, a vegades màgic, i transmetre una emoció a l'espectador. Això sí, sempre en blanc i negre. LLUÍS RIPOLL, fotògraf "El doctor Ted Grant té una frase que ell ha acunyat per tot arreu del món, que està a molts llibres de fotografia i que és molt famosa, que diu quan fas una fotografia en color, fotografies el vestit, i que quan fas una fotografia en blanc i negre, fotografies l'ànima." En total la mostra exhibeix 47 fotografies que van des de l'any 89 fins a l'actualitat i que són un valuós document gràfic del passat més recent de la ciutat. Aquesta Barcelona de Lluís Ripoll es podrà veure fins al 12 de setembre.

La jubilació ha permès a Lluís Ripoll dedicar-se plenament a la seva gran vocació, la fotografia. Però ja fa anys que recorre els carrers de Barcelona, càmera en mà, retratant-ne els racons i els personatges. Amb 71 anys d’edat presenta la primera exposició en solitari, en què comparteix la seva mirada sobre la ciutat.

“A mi la Barcelona que m’agrada és la l’antiga, els barris de Ciutat Vella que conserven la tradició popular. M’agraden el barri Gòtic amb la plaça de Sant Felip Neri o la Rambla, la Barceloneta, el Raval…”, confessa Lluís Ripoll. Una ciutat que apareix en blanc i negre en les 47 fotografies que integren la mostra. El fotògraf ens ho explica amb una frase famosa del doctor Ted Grant que diu que “quan fas una fotografia en color, fotografies el vestit, i que quan fas una fotografia en blanc i negre, fotografies l’ànima“.

L’artista és un espectador invisible, capaç de captar sense ser vist, instants únics i irrepetibles. “A vegades t’has de deixar portar, no m’agraden les fotos preparades”, diu Ripoll. Així trobem la Rambla més autèntica amb imatges dels netejabotes o del cobrador de les cadires treballant, però també els moments de distensió dels pintors i les estàtues de l’emblemàtic passeig. La mostra també exhibeix imatges de les platges barcelonines, les festes dels barris i la cultura popular.