La Villarroel enceta temporada fent riure. ‘La meravellosa família Hardwicke’ és una adaptació al català de la comèdia de Cristopher Durang ‘Vanya and Sonia and Masha and Spike’, premiada amb un Tony l’any 2013. Una producció fruit d’una feliç aliança entre T de Teatre i La Brutal, de David Selvas, qui signa la posada en escena de l’obra.

La proposta és singular i té molt a veure amb un autor nord-americà disposat a jugar amb un dels autors clàssics europeus amb majúscules, com és Anton Txékhov. “Això que els europeus ens prenem com un dels pilars de la dramatúrgia contemporània, ve un dels Estats Units i ho capgira. Però, alhora, amb respecte”, explica David Selvas.

Jugant entremaliadament amb Txékhov

En realitat és una obra autònoma, que es pot veure sense tenir cap noció de l’univers de Txékhov (tot i que hi ajuda). Planteja, bàsicament, un xoc generacional entre mil·lennistes i persones que s’han quedat en un passat més o menys analògic. Però els personatges i situacions, amb alguns diàlegs, remeten, adés i ara, a ‘L’oncle Vània’, ‘L’hort dels cirerers’ o ‘Les tres germanes’.

La Sònia (Carme Plà) i el Vània (Albert Ribalta) viuen ensopits en una casa que paga l’atra germana, la Masha (Marta Pérez), una estrella del cinema emocionalment fracassada. Quan ella arriba amb una invitació per anar a una festa de disfresses de la mansió veïna, tot es trasbalsa. Hi ha també el jove amant de la Masha, un actor narcisista en grau superlatiu (Alejandro Bordanove), una dona de fer feines amb ínfules de vident (Lide Uranga) i una jove veïneta aspirant a actriu (Paula Jornet), entusiasmada amb l’arribada de la Masha Hardwicke. Un explosiu còctel familiar aromatitzat amb reminiscències a Txékhov .

Fa funcions a La Villaroel entre el 9 de setembre i el 30 d’octubre.