Disc del 'Concert Sacre'

(ACN) Ricard Gili va assistir al directe Second sacred concert, de Duke Ellington amb la Coral Sant Jordi, que va tenir lloc a Santa Maria del Mar el 24 de novembre del 1969. Gili, qui després va ser líder de La Locomotora Negra, admet l’impacte que va tenir en ell assistir al concert. Ara, quan es compleixen 50 anys d’aquell directe, La Locomotora Negra reconstruirà el 15 de novembre al Palau de la Música aquell espectacle.

“Aspirem a poder transmetre aquella emoció inexplicable de fa 50 anys a la gent que vingui al Palau de la Música”, ha explicat Gili, qui estarà sobre l’escenari tocant la trompeta. El concert Freedom! se celebrarà en el marc del Voll-Damm Festival de Jazz de Barcelona.

Ricard Gili ha assenyalat que recordant el concert, en un primer moment després d’assistir-hi li va ser molt difícil valorar el que havia sentit. En aquest sentit, ha destacat que unir una orquestra de jazz amb un cor i uns solistes i la temàtica de música sacra “fa molta impressió”. Gili també ha apuntat que el context de l’any 69 “és molt particular i era nou fer música jazz dins d’una església”. Així mateix, ha indicat que la situació política “era molt greu”.

Novetats del concert

Entre les novetats d’aquest concert, han inclòs un número de claqué amb els ballarins Guillem Alonso i Roser Font, i un tema original de La Locomotora Negra que Gili vol dedicar a les persones de la coral i és un homenatge a Tom Whaley.

A la roda de premsa de presentació hi han estat alguns dels antics membres de la Coral Sant Jordi que van participar en aquell concert i han recordat amb emoció l’impacte d’aquella emoció per al públic que hi va assistir i per a ells mateixos. Ells són Maria Figueras, Joan Flo, Eduard Sagarra, Anna Farrero i Manel Artigues.