Aquesta botiga és un els establiments històrics de la ciutat amb un contracte de lloguer antic que, segons la nova llei, vençerà el desembre de 2014. Però al marge d’aquest termini, sembla que els responsables de la llibreria Canuda han acceptat una oferta del propietari de l’edifici per deixar el local anticipadament. L’espai, que té una superfície de 600 metres quadrats, l’ocuparà a partir del mes d’octubre una botiga de roba, que necessita fer-hi obres d’adequació.

L’establiment té un fons de 200.000 llibres i revistes de segona mà que van servir d’inspiració a Carlos Ruiz Zafón per escriure ‘L’ombra del vent’. En el llibre, la botiga es transforma en el cementiri dels llibres oblidats, un fet que ha dut la llibreria a formar part d’una de les rutes temàtiques de la Barcelona literària.

Per donar sortida a tots els llibres que encara tenen, entre els quals hi ha alguns d’incunables i primeres edicions, els propietaris del negoci preveuen fer una campanya de liquidació amb ofertes de fins al 50%.