"Magnelli, Melotti, Miró. La dansa de les formes". Amb aquest títol s'exposa a Barcelona una mostra que reuneix en un mateix espai l'obra de tres grans artistes europeus del segle XX. MARC DOMÈNECH, director de la galeria "Aquesta exposició el que vol és analitzar aquells elements formals que, més enllà d'haver estat en llocs geogràficament diferents i van treballar en èpoques diferents, tenen trets formals que són identificables clarament i que són constants al llarg de la seva obra. L''expo' els analitza i els mostra l'un al costat de l'altre." "Prova d'aquest nexe de similitud el trobem en aquest quadre de Joan Miró i aquesta escultura de Fausto Melotti. Entre totes dues obres hi ha 52 anys de diferència." Un artista, Melotti, que, tot i la seva transcendència en el món de l'art, no tothom coneix, de fet és el primer cop que el seu treball s'exposa a Catalunya. I encara menys conegudes són les seves escultures. Aquesta exposició a la Galeria Marc Domènech ens ofereix l'oportunitat d'aproximar-nos al seu treball. I peces com aquestes, d'un altre artista italià, Alberto Magnelli, les podem trobar a la mateixa sala. Nascut a Florència l'any 1888, Magnelli es va deixar influenciar pel cubisme i el futurisme. I de Joan Miró es mostren alguns dels exponents del surrealisme. De quan va començar a deixar de banda els convencionalismes per entrar en una etapa més lliure. Aquí en trobem alguns exemples. Una quarantena d'obres, entre dibuixos, escultures i pintures, reunides totes per primer cop en aquesta galeria de la ciutat.

“Magnelli, Melotti, Miró. La dansa de les formes” és el títol de la mostra que reuneix en un mateix espai l’obra de tres grans artistes europeus del segle XX. Tal com explica el director de la galeria, Marc Domènech, aquesta exposició vol analitzar els elements formals que uneixen els tres personatges, tot i no haver coincidit geogràficament en cap ocasió. Per això els estudia i els mostra l’un al costat de l’altre.

Aquesta exposició a la Galeria Marc Domènech ens ofereix l’oportunitat d’aproximar-nos al treball de Fausto Melotti, artista italià nascut a principis del segle passat. Segons el director, “tot i la transcendència de Melotti en el món de l’art, no tothom el coneix (de fet, és el primer cop que el seu treball s’exposa a Catalunya), i encara menys conegudes són les seves escultures”.

També hi trobem peces d’un altre artista italià: Alberto Magnelli. Nascut a Florència l’any 1888, Magnelli es va deixar influir pel cubisme i el futurisme.

I de Joan Miró es mostren alguns dels treballs exponents del surrealisme, de quan va començar a deixar de banda els convencionalismes per entrar en una etapa de lliure creació.