És una de les històries vives de l'art contemporani català. Antoni Tàpies, als seus 93 anys, no podia amagar avui la satisfacció per la reobertura de la Fundació que porta el seu nom. Han estat dos anys d'obres per rehabilitar l'edifici modernista de Domènech i Montaner. Ara, l'espai del museu ha guanyat 600 metres quadrats d'ús públic i s'ha adaptat a les normatives de seguretat i mobilitat. JORDI HEREU, alcalde de Barcelona "Aquest és un magnífic edifici que fa un salt endavant ben evident, on hem descobert nous grans espais i on s'ha resolt molt bé molts dels reptes que teníem." La primera exposició que acull aquest nou espai és "Els llocs de l'art", que reuniex obres dels darrers vint anys de Tàpies. Un dels últims treballs de l'artista, les "Dues Cadires", ha servit avui de fons per a la foto de família. Els més curiosos podran apropar-se a la fundació a partir d'aquest divendres. Dia que comencen les jornades de portes obertes que duraran fins el proper diumenge amb diferents activitats com tallers i visites comentades per a tota la família.

Entre altres millores, se n’han remodelat els espais expositius per recuperar el caràcter industrial original, se n’ha recuperat la segona planta per a ús públic i s’ha fet una reforma de l’entrada que millora la recepció i la  llibreria. A la terrassa del darrere s’ha instal·lat el gran “Mitjó” que Tàpies va dissenyar fa gairebé 20 anys per presidir la sala oval del MNAC. En aquell moment, la idea va provocar una gran polèmica ciutadana i política, que finalment va fer aparcar el projecte.

Primera exposició a la Fundació Tàpies remodelada

La nova etapa del centre cultural començarà amb l’exposició “Els llocs de l’art”, que reuneix obres de Tàpies dels últims 20 anys. Les reformes i l’exposició es podran veure de forma gratuïta a partir de divendres i durant tot el cap de setmana en què la fundació farà jornades de portes obertes.