JOAQUÍN DÍEZ-CASCÓN, director de Swab Barcelona "Seran unes taules rodones que duraran dos dies amb presència de col·leccionistes, de comissaris,de gent del món cultural, en les que es debatrà la realitat i l'estat actual de l'art al món."

La novetat principal d’aquesta edició és el programa de conferències Swab Thinks, organitzat conjuntament amb el MACBA, on diferents personalitats de l’àmbit de la cultura debatran sobre “la realitat i l’estat actual de l’art al món”, explica Díaz-Gascón.

L’èxit innegable de la darrera edició del Swab l’ha portat a ampliar iniciatives i haver de reconèixer que no poden donar resposta a tanta demanda: “És el primer any que tenim problemes per acceptar col·leccionistes per la gran demanda que hi ha”, ha reconegut el director del certamen, que ha concretat que hi ha un centenar de col·leccionistes acreditats i una trentena que vénen per lliure. La majoria dels possibles compradors són alemanys, russos, francesos, belgues, holandesos i anglesos.

L’objectiu del Swab és donar visibilitat a les galeries i crear un teixit artístic, per això s’ha rebaixat el pressupost i el preu dels estands. Aquest any, a més, es faran conferències, debats i taules rodones i el certamen convocarà tres nous guardons patrocinats per diverses marques. Aquesta edició disposa també de la col·laboració de l’Ajuntament amb un projecte pensat per exhibir una selecció d’artistes joves i barcelonins. Durant els dies que durarà el Swab, del 2 al 5 d’octubre, s’hi podran veure les propostes de galeries consolidades i de nova creació, així com de galeries espanyoles, catalanes, americanes i asiàtiques.