La plataforma Recuperem el Teatre Arnau proposa una gestió basada en el compromís amb els barris i en l’economia social. L’edifici és propietat de l’Ajuntament des de l’any 2011, quan el va comprar a l’església evangèlica xinesa per prop de dos milions d’euros. L’objectiu d’aquest negoci era destinar el teatre a activitats culturals, però fa més de 10 anys que es troba en desús. Tot i això, l’Ajuntament va aprovar una proposició de procés participatiu per decidir el futur del Teatre Arnau abans que finalitzi l’any. És per això que la plataforma organitza aquestes gales.

Artistes, historiadors i veïns dels diversos barris de Ciutat Vella van organitzar-se per primera vegada l’any passat per engegar un projecte que permeti l’obertura d’aquest espai. En aquesta ocasió, els organitzadors de la gala han volgut emmarcar la tercera edició de l’actual iniciativa dins de la Festa Major del Raval per recuperar les propostes impulsades per les entitats veïnals, socials i culturals.

L’actriu Paula Malia, del grup musical Les Mamzelles, ha conduït un esdeveniment en què han participat Batala Barcelona, Crossroad, el mag Àlex Ferrer, Ana Carona, Modus operandi, Miriam Aparicio i Clara Cortés.