No és una actuació castellera habitual... els Castellers de la Vila de Gràcia i els de Castelldefels actuen davant de centenars de turistes que no estan acostumats a veure castells humans. CRISTINA CHIAISO "This is my first time here in Barcelona, and that's great! It is a big surprise... a lot of people, a lot of entusiasm and it's very nice to be here and to see all these things in this event." SANDRINE PUICHAFFRET "This culture is still alive and it's amazing, they are old people, children and there are all together to celebrate the catalan culture. So I'm very pleased to be here." XAVIER CORDOMÍ "És un gran any turístic per la ciutat i hem tingut una gran assistència de turistes, que és el que ens interessa, poder explicar en diversos idiomes el que són les tradicions catalanes. I la valoració és d'un èxit absolut, perquè tots els dies hem tingut un plaer inconsiderable amb la visita majoritàriament de turistes." Aquest és l'objectiu de la Festa Catalana que, durant 15 dissabtes i fins al 31 d'agost, delecta els turistes que visiten el centre de Barcelona. A banda dels castells, ahir hi vam poder veure l'actuació dels gegants i la Mulassa del Pi. Aquests són uns del gegants que participen a la Festa Catalana que se celebra a l'avinguda de la Catedral. Fins a 15 colles hi participaran per mostrar als turistes la cultura de Catalunya. Una festa no només pensada per als turistes estrangers. MONTSERRAT ESTRADA "La veritat és que s'agraeix molt que al mes d'agost, per tots els catalans que estem vivint les vacances aquí, puguem disfrutar de les nostres festes en altres temps que no són només els de festes." La setmana que ve repeteixen amb els Falcons de Barcelona, els Bastoners de Sitges, els Castellers de Valls i els Gegants de la plaça Nova.

El tradicional ball dels gegants i les actuacions de colles castelleres són els protagonistes de la Festa Catalana, que enguany celebra la segona edició. Tots ells formen part de la cultura de la terra i la finalitat és mostrar aquesta tradició als turistes. Des de l’organització defensen la importància d’esdeveniments com aquests per difondre les tradicions catalanes, ja que no tots els turistes coincideixen amb les festes populars per gaudir dels espectacles.

Una de les característiques principals és la diversitat de colles castelleres i grups geganters que passen per l’avinguda de la Catedral. Cada dissabte participen a la festa catalana diferents grups d’arreu de Catalunya, perquè tots tinguin l’oportunitat de mostrar el seu espectacle als estrangers.

Després de 15 dissabtes de festa durant els quatre mesos d’estiu, el 31 d’agost finalitzarà la segona temporada de la Festa Catalana, just quan s’acaba la temporada alta del turisme.