El director del Teatre Lliure, Lluís Pasqual, ha anunciat aquest dimarts la suspensió de dues obres més de la programació per a aquesta temporada com a conseqüència d’una nova retallada en les ajudes institucionals. Fa vuit dies es va comunicar a la Junta de Govern del Lliure una rebaixa en les aportacions públiques de 614.000 euros per a aquest any, que se sumen als 576.000 euros de retallada sobre el contracta programa de l’any anterior.

Aquesta reducció del pressupost ha obligat a reduir la programació amb la supressió de les dues últimes obres programades, ‘Amadeu’, d’Albert Boadella, i ‘Bombollavà’, de Pep Bou i el mateix Lluís Pasqual. A aquests dos espectacles s’hi suma ‘L’onada’, d’Ignacio García May, que es va suprimir a principis de gener. En total, doncs, s’han hagut d’eliminar tres peces de la programació del Teatre Lliure i la temporada s’acabarà aquest any a finals de maig i no es reprendrà fins a mitjan octubre.

El director, Lluís Pasqual, ha explicat que la reducció d’aportacions públiques només es pot contrarestar amb un aprimament del programa, perquè segons Pasqual l’estructura del Lliure (de 62 treballadors) no pot disminuir. Pasqual ha explicat que li van dir que “si es tanquen sales d’operacions també es poden tancar teatres”, i ha lamentat les conseqüències d’aquestes retallades.