El punt de partida d'aquesta mostra és la ciència-ficció. Els comissaris de l'exposició són Jaime González i Manuela Pedrón, dos joves madrilenys que ens proposen descobrir la capacitat de l'art contemporani d'explorar altres mons i dimensions. Aquesta és la primera de tres mostres que es podran veure a CaixaForum emmarcades en el programa Comisart. ISABEL SALGADO, sotscap de l'Àrea de Cultura de l'Obra Social La Caixa "És una proposta de l'Obra Social La Caixa per apropar els joves professionals que volen treballar en l'art contemporani a una col·lecció com és la nostra, que és una col·leció internacional amb un fons de més 900 peces, i el que pretenem és donar l'oportunitat a aquests joves de professionalitzar-se, a treballar amb un equip professional i amb una col·leció com la nostra." Les deu obres que integren "Art ficció" plantegen una aproximació a universos diferents, que també ens fan reflexionar sobre el nostre present. Per exemple, en aquest dibuix d'Ante Timmermans, en què l'artista es converteix en l'arquitecte d'una ciutat impossible inspirada en una societat capitalista portada a l'extrem. Altres peces representen en si mateixes objectes d'altres realitats com aquest rellotge de sorra en què el temps no transcorre. ISABEL SALGADO, sotscap de l'Àrea de Cultura de l'Obra Social La Caixa "És molt inquietant perquè parla d'un espai atemporal, perquè és un rellotge que està totalment aturat i tu veus què hi ha a la sorra, i t'esperes que caigui, que és el que estem acostumats a veure en el nostre món, però això no passa mai." "Art ficció" convida el visitant a participar en un concurs de microrelats de ciència-ficció. Els textos guanyadors passaran a formar part de la mostra.

“Art ficció” és el projecte personal de Jaime González i Manuela Pedrón

, dos joves comissaris de Madrid. A partir de la idea de la ciencia-ficció han buscat obres d’art contemporani d’un fons de 900 peces que en representin el gènere.

El resultat n’és una mostra amb 10 obres amb tècniques que van des de l’escultura, la pintura, el vídeo, la fotografia o el dibuix. Però, absolutament, les deu peces d’art contemporani reflexionen sobre la ciència-ficció, ja sigui projectant altres mons, fent una representació d’aquestes dimensions alternatives o bé, directament, creant un objecte que podria procedir d’un altra realitat.

“Art ficció” inclou creacions de 10 artistes diferents: els espanyols Elena Alonso, Jorge Barbi, Nicolás Combarro, Rogelio López Cuenca i Juan Ugalde, l’holandès Aernout Mik, els alemanys Thomas Schütte i Andreas Slominski, el belga Ante Timmermans i el japonès Hiroshi Sugimoto.

El programa Comisart

La nova proposta expositiva  de CaixaForum és també la primera de tres exposicions que es podran veure els propers mesos al museu, emmarcades a Comisart, un programa que vol oferir oportunitats de professionalitzar-se a joves ineressats a esdevenir comissaris, és a dir, en les persones que donen forma a una exposició.

L’objectiu és ajudar el sector del comissariat espanyol, però també oferir noves mirades sobre els seus fons d’art contemporani.

Comparteix a: