Ho han aconseguit després de moltes reivindicacions. Avui ha obert portes l'espai definitiu de la primera fàbrica de creació de les arts del circ. Un centre que acompanya l'artista o la companyia en els diferents moments de creació d'un espectacle. JORDI MARTÍ, delegat de Cultura de l'Ajuntament "Cada reunió a totes les juntes sempre és un pols difícil d'anar trobant el punt d'encaix, però també em sembla que dóna prova de la voluntat d'aquest ajuntament d'arribar a pactar, acordar i tirar projectes endavant quan es veu que són necessaris." Avui ha estat un gran dia per a l'Associació de Professionals del Circ de Catalunya però no abaixen la guàrdia pel que fa a les reivindicacions pendents. JOSÉ ANTONIO HERNÁNDEZ, Associació de Professionals del Circ de Catalunya "Encara ens queda molt recorregut per posar-nos a l'altura de les altres arts escèniques. Per això avui també ens toca dir que no toca retallar el circ, no toca retallar la cultura." Per això l'entitat que representa els professionals del circ anirà a la manifestació que el sector de la cultura farà dilluns en protesta per les retallades de la Generalitat.

Els professionals del circ, tant artistes individuals com companyies, poden fer ús d’aquest nou espai per a l’entrenament, l’assaig, la creació i la formació en la màgia d’aquesta disciplina artísitica.

La Central del Circ és una iniciativa promoguda per l’Ajuntament de Barcelona i gestionada per l’Associació de Professionals de Circ de Catalunya .