És una reproducció de la topografia del Japó. Sobre cada espai escultòric, que representa una regió del país nipó, descansa una vegetació que, de manera simbòlica, reflecteix els canvis socials i urbans del Japó contemporani. La reproducció d'aquestes vuit regions, però, vol anar més enllà. Det fet, el principi del projecte és la comparació entre un jardí japonès i un jardí filosòfic. MENENE GRAS, comissària de l'exposició "És un tipus de jardí on les principals nocions de la filosofia japonesa es manifesten de diferents maneres amb els diferents elements compositius." El jardí ocupa 500 metres quadrats del pavelló de la Puríssima del Recinte Modernista de Sant Pau, un espai encara per rehabilitar. ESTHER PIZARRO, artista "Un marco muy interesante que contracta con el minimalismo de las estructuras del propio jardin japonés, de tal manera que historia, tradición y cultura se mezclan con una interpretación mucho más vanguardista." L'exposició, que s'inaugurà demà al vespre, es podrà visitar fins al novembre pagant l'entrada general al recinte.

Es tracta d’una instal·lació efímera que representa un jardí japonès d’una forma molt singular. Reprodueix la topografia del Japó a través de la divisió política en vuit regions i 47 prefectures administratives. Les regions estan representades com si fossin illes. El que més crida l’atenció és que el terra està cobert de sorra blanca, que, segons els impulsors de la mostra, convida a la meditació.

Pizarro explica que els visitants podran desplaçar-se per l’interior del jardí com si fos un organisme viu, sobre un mar de sal, que és el que queda “quan l’aigua desapareix”. Els colors de la molsa indiquen la densitat de població del país nipó: els vermells i els taronges identifiquen les zones més poblades mentre que els verds, les menys poblades. Els bonsais que hi ha també compleixen una funció: representar les 20 ciutats amb més població. La mostra també parla del pas del temps a través de la il·luminació i s’acompanya amb el so de l’onatge, la brisa i les aus marines. Per accedir al jardí, que estarà visible durant cinc mesos, els visitants hauran de pagar l’entrada general -que costa vuit euros- del Recinte Modernista de Sant Pau.