Per segon any consecutiu, els promotors del Festival Internacional de Jazz de Barcelona han organitzat el Barcelona Jazz Weekend el cap de setmana previ a l’inici del certamen. Durant tres dies s’han dut a terme concerts gratuïts a diverses sales i restaurants de la ciutat. Aquest diumenge, les big bands del Liceu i de l’Escola de la Concepció han omplert de jazz el Parc del Centre del Poblenou.

Els plats forts han estat l’espectacle de llum, aigua i jazz davant de la Font Màgica de Montjuïc i l’actuació d’aquest diumenge de la Big Band del Conservatori del Liceu i la Bing Band Blue de l’Escola de la Concepció.

Festival Internacional de Jazz de Barcelona

La 45a edició del Festival Intenacional de Jazz de Barcelona s’inicia oficialment la setmana vinent i s’allargarà fins a l’1 de desembre. Són més d’un centenar de concerts i activitats repartides en 26 espais de la ciutat. Aquest any, s’homenatjarà al pianista cubà Bebo Valdés, que va morir aquesta primavera. El dia 26 d’octubre, a la sala Barts, hi tindrà lloc un espetacle dedicat a l’artista amb el títol ‘Rumba para Bebo’. En aquest concert, de tres hores de durada, s’hi combinarà la música més ballable de Valdés, amb rumba catalana, música clàssica i d’altres estils. El fill de Bebo Valdés, Chucho Valdés (que també partiparà en l’homenatge) actuarà, a més a més, en el marc del festival al Palau de la Música el 30 d’octubre.

Altres noms destacats d’aquesta edició del festival són, entre d’altres, el trio ACS, format per Geri Allen, Terri Lyne Carrington i Esperanza Spalding; el pianista anglès Jamie Cullum; o els asos del saxofon, Joe Lovano, Ravi Coltrane i Dave Liebman.