El singular edifici Disseny Hub Barcelona comença a cobrar vida. La biblioteca és el primer equipament que obre al públic i de fet la inauguració ha generat força expectativa. A les autoritats s'hi han sumat molts veïns i curiosos que volien descobrir el nou espai. Amb una superfície de més de 1.700 metres quadrats, distribuïts en dues plantes, acull un fons inicial de 25 mil documents. Incorpora tots els serveis habituals, accés a Internet i xarxa Wi-Fi. XAVIER TRIAS, alcalde de Barcelona "Aquest és un pas més en una transformació molt més atrevida, que és canviar aquesta plaça de les Glòries, i quan acabi això serà un lloc de referència i tindrà sentit que la plaça es digui plaça de les Glòries Catalanes." La biblioteca pren el nom de Josep Benet, polític, historiador i advocat, que va ser una de les figures més destacades del catalanisme contemporani. Per això l'equipament disposa d'una col·leció de totes les seves obres públicades cedida per la família, que avui també ha estat present en la inauguració. Però, el tret diferencial d'aquesta nova biblioteca és que és la primera de la xarxa pública que s'integra en un edifici que ubica altres equipaments, com el museu del disseny, que obrirà al públic el desembre de l'any que ve. Un fet que permetrà crear noves sinergies. MARTA ZAMORA, directora de la biblioteca El Clot - Josep Benet "Pensem que la biblioteca ajudarà l'edifici al barri, que gent que no es plantejava venir a veure aquest edifici perquè el disseny no els interessa, acudeixin a través de la biblioteca i descobreixin un altre món de possibilitats i a la inversa." L'objectiu és que la nova biblioteca doni servei als 41 mil veïns dels barris del Clot i del Parc i la Llacuna del Poblenou.

L’imponent edifici DHUB de la plaça de les Glòries estrena un nou espai cultural. Es tracta de la Biblioteca El Clot – Josep Benet, que té 1.700 metres quadrats distribuïts en dues plantes.

A la planta baixa, s’ubica el servei d’informació, una zona d’Internet i Wi-Fi amb butaques i vuit ordinadors, l’àrea de música i cinema, punts de lectura i un espai polivalent amb aforament per a 56 persones. També és on hi ha l’àrea infantil, amb ordinadors, connexió a Internet, punts de lectura i cadires per a petits lectors.

A la primera planta s’ubica el gruix del fons de la biblioteca, a més de diaris i revistes, més punts de connexió a Internet, una sala multimèdia que inclou escàner i impressora, i punts de lectura amb taules i butaques.