El festival Sónar vol celebrar el 20è aniversari amb dos clàssics de la música electrònica: Kraftwerk i Pet Shop Boys. Així ho ha avançat avui l’organització del festival en la pàgina web, on també ha fet públics els noms d’altres grups que actuaran els dies 13, 14 i 15 de juny a Barcelona.

Els alemanys Kraftwerk actuaran en l’escenari principal del Sónar i hi repassaran la seva carrera musical, que ha influït de forma decisiva en l’evolució de l’electrònica i la música pop durant els darrers 40 anys. L’espectacle, que tindrà elements visuals en 3D, repassarà els vuit discos d’estudi d’aquests pioners i també la seva iconografia, imatges impactants que els han acompanyat durant tota la seva carrera i han complementat el seu so.

Un altre dels referents indiscutibles música popular de les darreres dècades, tant en l’electrònica com en la música de ball o el pop, entra per la porta gran del festival: els Pet Shop Boys. Els anglesos recuperaran alguns dels grans èxits de la seva carrera, probablement cançons com ‘Go west’, ‘West end girls’ o ‘New York City boy’, entre d’altres. El duet britànic també presentarà el seu darrer espectacle, basat en les cançons del disc ‘Elysium’.

Queda en un segon pla el trio nord-irlandès Two Door Cinema Club, un altre dels grans atractius del Sónar 2013. Amb només dos discos fins a l’actualitat, la banda s’ha posicionat com una de les més enèrgiques del moment, capaç de fabricar èxits d’electropop que s’estenen com la pólvora a la xarxa: temes com ‘What you know’, ‘Undercover martyn’ o ‘Something good can work’.

Durant els tres dies que dura el festival també sonaran els Hot Natured, Lindstrøm & Todd Terje, Vatican Shadow, Bradien + Eduard Escoffet o Fantastic Mr Fox.

Una altra de les novetats és que aquest any el Sónar s’exporta a Islàndia i Reykjavík s’uneix a les cites habituals del festival els dies 15 i 16 de febrer i se suma a Ciudad del Cabo, Tokio i São Paulo. En total, l’any que ve el festival programarà 300 actuacions repartides en cinc seus i 21 escenaris.

La novetat a Barcelona és que una de les iniciatives que durant els darrers anys ha tingut més èxit, el Sónar Kids (la versió infantil del festival de música electrònica) tindrà una nova edició els dies 22 i 23 de desembre al Cosmocaixa.