Aquesta setmana la bailaora Karime Amaya actua a la sala Los Tarantos, a la plaça Reial, i ho fa amb un quadre flamenc de primera línia: “Estem rodejats de grans artistes com és La Fabi, una gran cantaora, diria que ara mateix la millor que tenim a Espanya”, explica Karime Amaya sobre la seva companya d’escenari. També l’acompanyen Manuel Zambullo al cante, Tati Amaya a la guitarra, el percussionista José de Mode i el ballarí Daniel Navarro.

La neboda neta de la gran Carmen Amaya ha actuat als tablaos més prestigiosos del país i ha col·laborat amb artistes com Manuela Carrasco. El seu és un art après a la diàspora, ja que va néixer a Mèxic, on va estudiar a l’acadèmia que la seva família havia muntat. Tot i això, és fidel a la tradició: “Seguim defensant l’arrel del flamenc, d’aquell ball racial i pur tot i que al mateix temps també actual”, reivindica Amaya.

Karime Amaya actuarà fins al 13 d’agost a Los Tarantos, amb quatre sessions de mitja hora cada dia. Aquestes actuacions s’emmarquen en el Mas i Mas Festival, que programa durant tot l’agost actuacions en aquesta sala. Els artistes següents a actuar seran els ballarins flamencs Conchi Maya i Iñaki Márquez.