La nova Junta amb Judith Colell al centre

Després de tres jornades de vot electrònic (del 9 a l’11 de juny), la candidatura Cinema i futur, liderada per la directora Judith Colell, ha resultat guanyadora en imposar-se per 172 vots a 103, a la candidatura Una Acadèmia de portes obertes, liderada per la també directora Neus Ballús i l’actor Sergi López.

Judith Colell Pallarès, directora, guionista i docent, és responsable de nou llargmetratges, com ‘Elisa K’, ‘Dones’ i ’53 dies d’hivern‘. Ha obtingut el Premi del Jurat al Festival Internacional de Cinema de Sant Sebastià i el Premi Nacional de Cinema de la Generalitat de Catalunya.

Fites de la presidenta

Colell, amb un mandat de quatre anys, relleva en el càrrec la productora Isona Passola, al capdavant de l’entitat des del 2013. Entre les prioritats de la presidenta hi ha revertir la pèrdua de múscul del cinema català, eixamplar el públic des de les aules i afavorir dinàmiques que impliquin els acadèmics en la vida de la institució.

La nova junta, presidida per Colell, estarà formada per les directores Carla Simon, Sílvia Quer i Alba Cros, l’actor David Verdaguer, l’actriu Maria Molins, el productor Sergi Moreno, el distribuïdor Carlos R. Ríos, la muntadora Ana Pfaff i el guionista Eduard Sola.