Judit Carrera està des del 2018 al capdavant d’una de les institucions culturals més ben valorades de Barcelona, el Centre de Cultura Contemporània de Barcelona (CCCB). Recentment ha renovat el càrrec de directora fins al 2029. Carrera ha explicat al betevé directe que el repte principal que es planteja és “acabar de desplegar el programa cultural que ens vam proposar des de l’inici”.

Cinc anys més

Les dues mostres que han tingut més èxit durant el seu primer mandat han estat la del director de cinema Stanley Kubrick i la que girava al voltant del nou fenomen de la intel·ligència artificial. “A vegades hem d’aconseguir utilitzar temàtiques mainstream, però sense que el tractament ho sigui. És a dir, que amb elles puguem reflexionar, arribar a conclusions elaborades i a preguntes que, inicialment, no ens plantejaríem”, explica.

“L’objectiu és arribar a un públic el més ampli possible, però les xifres no han de ser el nostre principal motor”, explica Carrera. Afegeix que cada cop intenten incorporar més realitats que engloben la diversitat de la població. D’aquesta manera, diu que podran ser un reflex de lentorn i dels contextos de la ciutat.

La vocació de servei públic al centre

Carrera explica que el CCCB té una vocació pública, vol compartir amb el públic general. “No vol ser la institució de cap gremi en concret”, remarca. “Els museus i els grans equipaments culturals d’avui en dia, si volen ser centrals no poden ser només un temple. Han de ser més aviat una plaça pública, un lloc de trobada on s’experimenta i s’obren camins”, afegeix.

Sobre l’èxit que aquests anys han recollit, Carrera explica: “És un espai molt arrelat a Barcelona i, alhora, connectat amb tot el món”. “La finalitat última de la cultura és la celebració de viure junts. Ha de ser una traducció i la mediació d’un llenguatge cultural que ha d’arribar a una ciutadania molt àmplia”, afegeix.

Comparteix a:
Imatge de l'autor/a