Feia vuit anys que Josep Riera i Aragó no exposava a Barcelona. L’artista barceloní mostra la seva obra recent per primera vegada a la Galeria Malborough. L’exposició investiga la mirada de l’artista com a geògraf en l’exploració particular que fa del món a través del temps i el paisatge, amb els seus vehicles característics. La mostra es pot veure fins al 12 de gener.

Submarins i altres ginys mòbils

L’exposició gira entorn d’un submarí de grans dimensions. Josep Riera i Aragó recorre sovint al tema dels submergibles per navegar per mons imaginaris i travessar fronteres no només físiques, sinó també temporals. De fet, l’artista considera que els materials tenen una memòria que ell intenta plasmar en les obres, cosa que s’aprecia molt bé, afegeix, en els submarins pell, que són submarins en els quals la degradació del mateix material parla del pas del temps, per l’envelliment de les pàtines.

Artefactes recurrents al llarg de la seva trajectòria

En la mostra destaca la presència dels mons que explora i també de les barques que els solquen, unes escenes que són freqüents en les obres de l’artista i que descriu com una temàtica molt determinada que gira entorn dels artefactes, els mitjans de transport, ja siguin submarins, avions o vaixells que diu que han aparegut al llarg de tota la seva trajectòria.