(ACN) En el marc del BCN Film Fest, Johnny Depp ha visitat Barcelona i s’allotja a l’Hotel Casa Fuster. L’actor nord-americà s’ha mostrat content de tornar a ser a la ciutat i ha bromejat amb quedar-se a l’hotel fins que hi tornin els clients. “He vingut un parell de vegades i sempre ha estat un viatge molt ràpid” ha dit Deep, “per això he decidit quedar-me aquí per sempre, en aquest hotel. Fins que arribin clients. Aleshores, marxaré.”

Depp ha presentat aquest divendres al festival el seu darrer film, ‘El fotógrafo de Minamata’. L’actor és el protagonista i productor de la pel·lícula i es tracta de la gran estrella d’aquesta edició del festival — juntament amb Isabelle Huppert —, tal com s’ha pogut comprovar per la gran expectació al voltant de la seva roda de premsa abans de l’estrena de la pel·lícula.

Depp i el director de la cinta, Andrew Levitas, han defensat la pel·lícula, un aproximació a la vida del fotògraf Eugene Smith. En concret, el film se centra en el treball del fotoperiodista nord-americà a la ciutat de la costa japonesa de Mianmata després que els seus habitants fossin massivament enverinats l’any 1971 pels vessaments reiterats de mercuri al mar per part d’una indústria.

Depp ha mostrat la seva admiració cap a Eugene Smith, a qui ell encarna a la pel·lícula, de qui ha lloat el “compromís” amb la seva professió i el fet que d’alguna manera es prestés a “matar una part de la seva ànima” en cada fotografia que va fer, sent al llocs dels fets per testimoniar tragèdies com la de Minamata.

“Siguem optimistes, Trump ja no hi és”

Depp no s’ha estat de fer un comentari sobre l’actualitat política al seu país i, a propòsit d’una pregunta sobre les adversitats de tota mena que travessa el planeta actualment, l’actor ha llançat un “siguem optimistes, Trump ja no hi és”.

Acte seguit, l’actor ha dit que l’expresident nord-americà ha estat com un “gran albatros que ha rondat sobre el coll dels Estats Units i de la majoria de països”, i també “una espina clavada” en la història del seu país. Un tipus, ha afegit, que “s’ha equivocat terriblement” ja des d’abans d’accedir al càrrec de president, i que “ho feia tot per sortir-se amb la seva, i va trigar molt a veure que la cosa no funcionava així”.