És un llibre d'artista. Un fresc de set metres que representa la batalla del Somme, al nord de França, una de les més sagnants de la Primera Guerra Mundial. Sobrietat del blanc i negre, conjugada amb el detallisme que caracteritza l'autor. Fins ara Joe Sacco s'havia dedicat més als reportatges en zones encara en conflicte. Va anar a l'Orient Mitjà i a Bòsnia, per retratar els desastres humans causats pels conflictes. Ha deixat unes obres denses i profundes amb les quals es va guanyar la consideració de pare del periodisme dibuixat. JOE SACCO, periodista i dibuixant "Estic interessat en la manera en què la gent actua com a massa. És el que comença a interessar-me. Al final del dia, quan treballava en aquelles zones en conflicte, em feia preguntes. I hi havia punts en els quals no havia avançat gaire. Vaig adonar-me que havia d'aprendre més coses." Ara es mostra preocupat per la pèrdua de l'estat del benestar a Europa i no descarta treballar sobre els moviments socials a Espanya. "És estrany perquè als Estats Units no tenim exactament aquesta paraula, però a Espanya tothom parla de 'la crisi'. I tothom sap què vol dir. S'ha tornat una cosa tan gran que s'ha ficat en la ment de la gent i aquesta paraula no necessita més explicació. L'única cosa que em dóna una mica d'esperança és que com a mínim la gent surt al carrer." Sacco firmarà llibres demà i donarà una conferència sobre el periodisme dibuixat al Saló del Còmic.

‘La gran guerra’, de Reservoir Books, es tracta d’una veritable obra d’art, un fresc de set metres sobre la batalla del Somme, en què es retroba amb gust la sobrietat del blanc i negre i la profusió de detalls que caracteritzen l’autor.

Durant l’entrevista l’autor s’ha mostrat preocupat per la pèrdua de l’estat del benestar a Europa, tant per la sanitat com per l’educació. “Abans pensava que els EUA havíem de copiar Europa, i ara, gens, no vull que els EUA s’assemblin a Espanya. Menys mal que la gent es manifesta i surt al carrer.” De fet, està molt interessat en els moviments de massa, ja siguin els que porten els individus a la guerra o els que s’hi manifesten en contra. Per això, no descarta fer alguna novel·la gràfica sobre els moviments socials a Espanya.