‘Joc de trons’, el major fenomen televisiu de l’última dècada, posarà el punt final la matinada d’aquest dilluns. Han estat vuit anys de batalles, guerres, relacions, traïcions i també d’advertències. Com la que “l’hivern s’acosta” o la que avisa que el vídeo d’aquest notícia conté filtracions (“spoilers”) per a les persones que no han vist el penúltim episodi de la sèrie.

El final de la sèrie conclou una etapa a la televisió que ha durat vuit anys. De fet, el director del Saló del Cinema i les Sèrie, Àlex Murrull, creu que ‘Joc de trons’ s’ha convertit en “la consolidació de l’èxit de les sèries, de la seva qualitat i l’addicció que suposa”. Una impressió que també comparteix l’actor Sergio de la Torre, que va participar en el rodatge de la setena temporada com un dels dothraki que custodia la seguretat de Danaerys Targarien durant les reunions amb Cersei Lannister. De la Torre reconeix que “no hi ha res “com ‘Joc de trons’ i, de fet, bromeja assegurant que ja pot “morir tranquil”.

Precisament, l’actor ha participat en una xerrada al Saló del Cinema i les Sèries que s’ha celebrat a la Farga de l’Hospitalet. Un acte que ha reunit més d’un centenar de fans de la sèrie per escoltar algunes anècdotes dels rodatges i secrets que encara amaguen com, per exemple, que Peter Dinklage, l’actor que encarna Tyrion Lannister es va amagar durant uns minuts dins una capsa mentre tot l’equip de producció el buscava al set de rodatge.

Aquesta xerrada ha servit, també, perquè moltes persones fessin passar més de pressa les hores abans de l’emissió de l’últim episodi de la sèrie, la propera matinada. A més, en l’espai del Saló també s’hi ha podia veure una exposició de caricatures dels principals personatges.

Expectació per un final que pot ser històric

Les teories i els desitjos dels seguidors sobre el final de la sèrie són molts i variats. N’hi ha que defensen a ultrança la candidatura al tron de Danaerys Targaryen i d’altres que s’inclinen cap a un canvi radical. Tampoc no falta espai per a aquelles persones que esperen la reaparició de personatges que creien morts. La majoria, a més, asseguren que veuran el capítol en directe a les tres del matí per evitar que els esguerrin el final a les xarxes socials.

La vuitena temporada de ‘Joc de trons’ no està agradant tothom. Moltes persones consideren que la trama ha avançat massa de pressa i, fins i tot, que hi ha hagut “poques morts”. Amb tot, esperen que els guionistes siguin capaços de satisfer les seves expectatives i donar a l’univers dels Set Regnes el final que es mereix.