‘El fantasma de Canterville’, que dirigeix Josep Maria Mestres, trasllada l’acció als anys 50 amb ànim d’apropar la comèdia als espectadors actuals. També per exagerar el contrast entre els dos mons que col·lideixen: el del fantasma del segle XVI que habita el castell d’Ascot i el dels visitants nord-americans que acaben d’adquirir-lo.

Joan Pera protagonitza al Teatre Condal ‘El fantasma de Canterville’, una comèdia basada el el relat homònim d’Oscar Wilde. Lord Canterville ven el seu castell a l’Otis, un ric nord-americà. Les advertències que l’ànima d’un avantpassat vaga pel castell espantant els visitants no treuen la son a la família del nord-americà, que s’hi instal·la amb un interès museístic. Sir Simon Canterville farà el que podrà per foragitar l’invasor, sense gaire èxit. Té més por ell que els nouvinguts.

A més de Pera, intervenen en el muntatge Pep Sais, David Olivares, Betsy Túrnez, Elisabet Casanovas i Òscar Castellví. Josep Maria Lari ha fet l’assessorament en el capítol d’efectes i màgia, sempre necessaris en una història de fantasmes.