El galerista Joan de Muga Dòria, impulsor l’any 1976 de la Galeria Joan Prats, ha mort a Barcelona als 73 anys d’edat, després d’una llarga malaltia. Muga també va crear Edicions Polígrafa i el 2015 va rebre la Creu de Sant Jordi. El Departament de Cultura de la Generalitat ha lamentat la mort del galerista en una piulada i n’ha recordat el compromís amb la creació contemporània.

A banda de la Galeria Joan Prats, Joan de Muga també va impulsar altres espais d’art a Nova York i Los Angeles i va destacar per la promoció internacional d’artistes catalans. A través d’Edicions Polígrafa, va editar i distribuir obres de grans creadors, amb presència a les principals fires d’art de tot el món.

Va fundar la Galeria Joan Prats, juntament amb el seu pare, Manuel de Muga, que era editor, el 1976 al mateix local de la rambla de Catalunya on el mecenes Joan Prats tenia una botiga de barrets. Fa uns anys va canviar la ubicació al carrer de Balmes, i va començar a participar en fires internacionals com ARCO, Art Basel, Art Basel – Miami Beach o Art Basel – Hong Kong.