El Consorci per a la Normalització Lingüística de les Corts ha organitzat un cicle de xerrades per acostar la poesia als cortsencs, coincidint amb la Setmana de la Poesia, que se celebra a tot Barcelona. Les sessions es fan a la Biblioteca Montserrat Abelló i estan obertes a tothom. Fins divendres, es tractarà l’obra de poetes com Espriu, Salvat-Papasseit, Martí i Pol i Brossa. En aquest últim cas, la presentació coincideix amb l’Any Brossa, que se celebra aquest 2019 i commemora el centenari del naixement del poeta.

Un homenatge que coincideix amb l’Any Brossa

El poeta Joan Brossa va néixer el 19 de gener del 1919, tot just fa 100 anys. Per aquest motiu, la seva fundació ha organitzat un extens calendari d’actes per homenatjar la figura del poeta. Asseguren que la seva obra és alhora coneguda i desconeguda pel gran públic. “De Brossa se’n coneix sobretot la poesia visual, però hi ha molt més. Hi ha moltíssimes coses per descobrir, milers de poemes que va escriure i també el seu teatre, que ell en deia poesia escènica”, assegura Glòria Bordons, de la Fundació Joan Brossa. La xerrada de les Corts —conduïda per Bordons— serveix per donar a conèixer el global de l’obra de Brossa i fins i tot s’hi mostra un vídeo de Sílvia Bel llegint un poema en què Brossa narra una de les experiències més importants la seva vida: la batalla de la Guerra Civil en què va ser ferit en un ull.

La poesia, al costat dels ciutadans

La Setmana de la Poesia de les Corts està organitzada per la delegació del Consorci per a la Normalització Lingüística del districte i té com a objectiu acostar aquest gènere als ciutadans. Segons Sílvia Aragall, del Consorci, sovint la poesia és força desconeguda perquè hi ha la concepció errònia que és difícil. Les sessions estan pensades per canviar aquesta visió i, per això, s’hi utilitzen recursos visuals i poemes musicats per fer la poesia més amena.